SONY DSC

E_green learning

2014/08/25

COMPETITION “SCHOOL CENTRE IN THE CITY OF HALL IN TIROL”
collaborator: di stavroula eleni tsafou

 

URBAN ASPECTS

Open to green areas in the backyard – clear definition of public space in the front fassade
Bringing forward the upper volume creates a big covered entrance for the school
Respect to the existing axes of the surrounding area

 

GREEN AREAS

Garden as a space for playing and moving but also acting as a pedagogical means of creativity and activity expression
Intersection points between learning zones and green areas
Extensive green surface in the north side of the plot

 

ARCHITECTURE

Compact unit with a playful inner organisation
View connection from Aula to the sports and gym hall

 

Functional Criteria and Flexibility

Simple extension of the building for future school programm
Flexibility inside the classrooms for the needs of classes, students and teachers.
Learning clusters correlate with outdoor space (terrace and green areas)
Connection of cluster terrace with green areas through exterior staircases
Natural light to sports and gym hall along the ramp
Optional connection of clusters through atria that bring natural light
Optical connection through the clusters + openness through learning zones
Administration area in contact with green space

 

 

 

    

 

 

Economical and Ecological Criteria

Thermally compact building envelope
Application of ecological materials
Ventilation is possible with devices in parapet
Fresh air supply guarantees high air quality inside the classroom and learning zones

 

 

 

 

Schlagwörter: ,