teaser_EN_x

SZsölden

2014/08/26

COMPETITION “SOCIAL CENTRE SÖLDEN”

static: di alfred brunnsteiner
collaborators: di stavroula eleni tsafou, tim fahrner

 

 

ARCHITECTURAL CONCEPT

The organisation of social centre consists of a compact volume with main functional development in the first floor. Bright interior atmosphere is generated through the main atrium, wintergartens, terraces and balconies. In the northern side of the plan, a green zone defined between parking space and neighbouring buildings, keeping enough distance from the existing structures.

 

On the ground floor a multi-purpose public zone is defined, hosting the functions of foyer, café, dining room and multi-purpose room, all connected and divided by flexible walls creating different domestic scenarios each time of the day. Panoramic views and connections to outdoor areas let the interior zones to flow into the landscape. The result is a coherent spacious zone of gathering and communication between the residents and the centre’s visitors.

 

Schlagwörter: , ,