2_Foto_Teaser_E

SZwörgl

2017/11/20

mahore architekten take 1st place together with schafferer architects and swietelsky bau gmbh to expand the retirement home in Wörgl.

[PROJECTDATA]

projectphase: completed 2017
project type: social centre
client: stadtgemeinde wörgl
location: wörgl
architecture: daniel brecher, tim fahrner, christiane harm, andreas hörl, rafael millonig, robert reichkendler, michael schafferer, simona schett
photos:  stefanie hueber, charly schwarz

[ABSTRACT OF THE JURY- PROTOCOL]

The urban development of the project is convincing due to the creative and functional unity of the existing building with the new design, regarding the clear internal circulation.

DIA_WEGE_x

 

 

DIA_WEGE_x

The floor plan configuration allows multiple use, which is rated very positive for the individual work in the day care (different degrees of disability of the residents) also in a sense of small groups with different care and activity claims.

 

fassade_01_x

The traffic development of the day care meets the tender criteria (bring and pick-up service) and the pedestrian connection to the park. The orientation of all rooms to the south and east (no north rooms) is valued as a very positive aspect of the project.

DIA_WEGE_x

The south-facing loggias and also the park-oriented balconies in each floor provide optimal use for the residents throughout the day (sun and shade). The structure of the new building, with its strongly embossed base zone and the bed tract above, is well structured and the functions are easy to read from outside. The spaciously covered terrace on the north side forms a successful transition from the living area „day care“ to the park.

SH_171110_14_37_20

Innen_02_x

The clear floor plan solutions with their open structure ensure a good orientation in all storeys. Options for expansion are shown comprehensible. The use of the public areas in the extension is optimal in its design for individual day care and also allows living in the rooms.

02_fassade_n06

All floors have a well-integrated outdoor area, which is very good in size and shape. The room layout still leaves enough space for individual design.

_00_SH_171110_14_22_04

066_15 SZ_Wörgl_konzept_x

Schlagwörter: , , ,