bild

I_firestation lustenau

2014/08/25

COMPETITION “FIRESTATION LUSTENAU”
collaborator: di stavroula eleni tsafou

 

URBAN ASPECTS
Parking zone established in western side continuing the existing parking of the school
Position of the firestation according to the school building behind [shared entrance area, shared court]
Existing trees and green are preserved

 

 

 

 

EDUCATION
Open circulation areas work as a communication zone for leisure time and communal activities
Flexibility between learning rooms
Direct connection to open spaces – roof terrace and western balkony

TRAINING-FACADE
Climbing wall attached to tower
Training in staircase of hose tower – use of western facade for exercising and mission preparing

 

ARCHITECTURE
View connection between upper level and hall
Natural light through skylights in communication zone
Integration of hose tower in the building
Dynamic character through the floating roof in hall

 

MATERIALS
Reinforced concrete
Training facade: transparent materials – subtle differentiation of  fassade’s lightweight components

Schlagwörter: ,